Starte en bed & breakfast

Vurderer du å starte en egen bed & breakfast? Dette er en lang og trivelig tradisjon og både England og USA, og det finnes også noen her og der i Norge selv om det ikke er like utbredt. Som navnet tilsier får gjestene både et rom å sove på og en god frokost på morgenen, og det i et hyggelig og uformelt hjem. Fordelene med å starte opp er mange, og så lenge du er rett type person vil det kunne bli en veldig hyggelig og givende jobb. Du vil kunne jobbe hjemmefra, møte mange hyggelige mennesker fra overalt i verden, og ikke minst vist frem kokkekunnskapene dine. Atmosfæren er ofte mye mindre formell på bed & breakfast enn på hotell, og du vil nok få et personlig forhold til flere av gjestene dine om de blir boende en stund. Derfor er det en fordel å både være utadvent og å kunne beherske flere språk.

Ting å tenke på

Bor du i landlige og avslappende omgivelser er det et perfekt utgangspunkt. Mange pensjonister får både mye hygge og en fin ekstrainntekt ut av å starte bed & breakfast. For det er selvfølgelig en fordel å ikke ha en annen jobb eller barn som fortsatt bor hjemme om du skal kunne være der for gjestene dine. Å drive et gjestehus som dette kan være lettere for par enn for enslige personer, fordi dere da kan fordele oppgaver. Norge er et populært turistmål, både blant mennesker fra overalt ellers i verden og blant nordmenn som vil se mer av sitt eget land. Derfor er det er alltid noen som er på utkikk etter et rimelig alternativ til hoteller, og ikke minst en hyggelig opplevelse å ta med seg videre. Du kan nok ikke kreve skyhøye priser for rommene og frokosten, men du kan allikevel justere prisene dine etter andre alternativer i området. Om du driver fra ditt eget hjem har du antageligvis ulike størrelser på rommene, og da bør du også ta forskjellige priser for disse.

Hvordan skal du innrede?

To av de viktigste tingene med en bed & breakfast er selvfølgelig sengen og frokosten. Å lage en god og mettende frokost er enkelt, men å finne en god seng er ikke alltid like lett. Kontinentalsenger er alltid populære, og det finnes mange varianter av kontinentalseng til rimelige priser. Om du bruker ditt eget hjem blir kanskje nødt til å gjøre om et par ekstra rom til soverom. Det er ingen fasit på hvordan et soverom skal være, men så lenge det er både hyggelig, fint og sengen er god blir de fleste fornøyde. Det er også viktig å tenke på at alle gjestene dine skal kunne spise frokost sammen samtidig. Derfor bør du innrede en stue til spisesal, og sette inn et stilig bord med stoler nok til alle. Har du en hyggelig lesekrok med et godt utvalg av bøker vil nok også mange sette pris på dette. Du bør heller ikke undervurder hyggen ved å ha en benk utendørs på solsiden av huset.