Hvor er de beste restaurantene

 

Det finnes god mat i alle land. Noen land har ikke vært kjent for så god mat, men de siste årene har maten blitt mye bedre i land som for eksempel Norge på forskjellige restauranter. Norge var som kjent et lite uland når det kom til god mat på restaurantene, men etter flere nordmenn som dro til spesielt Frankrike for å studere mat, ble det sving på sakene når man kom tilbake. Hedstrøm er en kjent man som styrte en restaurant som het Bagatelle hvor det var ekstremt god mat og restauranten var som kjent et sentralt punkt i Norsk mat historie. Nå har mye forandret seg og Bagatelle er ikke noe sted å være lengre.

De finnes mange nye steder og kjente steder som serverer utmerket mat i Oslo, Stavanger, Tromsø, osv. Den beste restauranten akkurat nå ligger i New York City, USA. Verdens beste restaurant heter Eleven Madison Park og gjester det ypperste man kan har i verden akkurat nå om matkunst. Ønsker man seg en ekstrem matopplevelse med den beste kombinasjonen av god mat og god drikke kan man dra hit å forvente god mat, men veldig høye priser. Når man vinner kåringer som beste restaurant i verden, så blir det også vanskelig å finne en plass der. Da må man bestille mange måneder i forveien slik at man får lov å komme. En veldig god måte å drive butikk på.

Den beste restauranten i Skandinavia ligger i København og heter akkurat nå Geranium, selv om den veldig kjente danske restauranten NOMA kanskje er bedre enn denne. Det strides mye om hvilke som er best, så det er en gruppe mennesker som kun følger mat.