Hvordan lager man mat på en restaurant

 

Når man jobber på en restaurant får man ganske tydelige oppgaver. Man får helt faste ting man må gjøre. På billigere restauranter gjør man kanskje alt, men samtidig på restauranter hvor det er ganske faste oppgaver så gjør man kanskje en tid. Jobber man på McDonalds så står man et sted å kun gjør en oppgave. Det kan være å snu hamburgere. Alt går etter klokka. Man får en burger, starter klokka, snur og starter klokka på nytt.

Det er ikke kjempe annerledes å jobbe på en veldig fin restaurant. Man begynner å klargjøre middagen dagen før eller om morgenen. Noen ansatte kutter bare gulrøtter, mens andre ansatte koker kun en kraft for eksempel som skal brukes i en suppe.

En av de aller viktigste tingene med å jobbe på spisesteder er personlig hygiene. Personlig hygiene er viktig når man jobber på et spisested. Det er ekstremt viktig at man alltid vansker hendene sine, at man alltid bruker hårnett, at man alltid er nyvasket og stelt. Man må gjøre alt dette fordi mat tar til seg lukt og annet. Det værste man kan gjøre er å gi sine kunder sykdom eller annen forgiftning.

Jobbe på restaurant er intensivt. Jobber man på kjøkkenet har man sine arbeidsplasser og man har en sjef som styrer alt som har med mat, opplegg og smaker å gjøre. Man må prestere på tid og man må prestere nøyaktig. Lager man mat til 5 personer så må man passe på at alt er ferdig til alle 5 samtidig. Man vil ikke at noe skal bli kaldt eller annet, da dette fort kan ødelegge opplevelsen for gjestene. Alle skal få måten sin samtidig slik at alle kan starte å spise samtidig.

Å jobbe på restaurant er ikke bare om å jobbe på kjøkkenet. Man kan også jobbe på gulvet. Det vil si at man enten passer på at gjester kommer inn, finner et sted for de å sitte og geleider folk rundt i lokalet. Det andre man kan gjøre er å jobbe i baren hvis man har det eller jobbe som servitør. Da gir man kundene maten og forklarer hva det er og hvordan det er laget. Servitører for ofte litt tips etter hvor flinke de er til å gjøre jobben sin.