Restauranter under pandemien
Pandemien har påvirket restaurantbransjen noe voldsomt i 2020. De har måttet kutte ned på ansatte og åpningstider. Menyene ble endret til retter som egnet seg som take away. Ting har nå begynt å gå tilbake som før igjen, men ikke uten at enhver holder seg til strenge smittevernstiltak. Betalingene skjer fremdeles kontaktløs. Elektroniske løsninger som Vipps har blitt tatt mer i bruk. Ikke gå tom for strøm med din splitter nye iphone lader til mobilen.
Reservasjoner viktigere enn noen gang
Som følge av pandemien har bordreservasjoner blitt viktig. Alle gjester som spiser ute skal fortsatt holde en meters avstand for å forhindre smitte. Nå er det ikke mulig med hjemmekontor for alle som arbeider som servitør og kokker på restaurant. Restaurantbransjen er avhengig av gårdeiere, da det er dem de får sine ferske varer fra. Bare gårder som Nedre Foss Gård har hatt 1000 kanselleringer på en måned. Ikke bare påvirker pandemien restauranter, men også dem restaurantene får maten fra. Flere ønsker seg kontaktløs matlevering som er positivt under krisetider. Krisetiden viser til at det er viktig å ty til alternative løsninger for å kunne nå sine kunder. Dette for å sikre inntekter og for å unngå å måtte permittere ansatte. Mat vil vi alltid trenge for å overleve, derfor er det viktig å støtte dine lokale restauranter. Er de åpne for å ta i mot gjester i nærområdet? Bestill et bord da vel!