Kjøpe en restaurant?
Ønsker man å kjøpe seg en restaurant er ikke det noe problem. Det finnes massevis av informasjon på finn.no eller andre websider om hva som er til salgs og hva de tjener eller taper. Det er mye tap på disse restaurantene. Det er en tøff industri og ikke lett å vite hvem som går bra eller dårlig. Det er mye konkurser. Ser man på Bedriftbørsen kan man finne alt fra små pizzasteder til litt bedre restauranter til salg. De beste restaurantene kjøpes og selges ikke på det åpne markedet, men heller igjennom nettverk.
Det kan derfor være bedre å starte en restaurant. Kjøper man et spisested kjøper man vanligvis et aksjeselskap som eier noe utstyr eller kanskje en bygning. Veldig sjeldent at spisesteder eier bygninger, så det er ofte en leieavtale de da eier istedenfor. Det er enkelt å kjøpe men vanskelig å drifte en restaurant. Man må derfor ha med seg gode folk som vet hva de driver med. Det koster mye penger å ha ansatte i Norge og de fleste restauranter krever mange ansatte. Derfor blir det fort mye i starten, så kommer man seg aldri i gang.