Restauranter i pandemien

Vi har fått en annerledes hverdag enn det vi er vant med.

Da vi gikk ut døra trengte vi ikke å huske munnbind, vi trengte ikke å minne oss selv om å holde avstand og vi trengte ikke å være redd for å gi vår kjære en klem.

For å forhåpentligvis kunne bekjempe denne pandemien må vi bidra med å overhole restriksjoner; vi må holde avstand, vaske hender jevnlig og ikke å ta på ting som vi ikke skal ha. Kanskje da kan vi komme tilbake til den normalen vi hadde før.

Det er ikke alltid så lett å følge disse restriksjonene og folk begynner å bli litt lei. Det er da smitten går opp igjen og vi igjen må stenge ned.

Ta for eksempel restauranter som er avhengig av gjestene sine. Mange av disse restaurantene har måttet stenge fordi gjestene, og også de selv, ikke klarte å overholde gitte restriksjoner.

Da panemien kom var folk litt forsiktige med å gå ut og omsettningen til spisestedene stupte. Men da det ble gjenåpning prioriterte restaurantene å ta igjen den manglende omsetningen ved å ta inn flere gjester fremfor å overholde restriksjonene.

Du kan ikke lenger sitte hvor du vil og med hvem du vil fordi du må holde avstand til andre. Du skal heller ikke vandre rundt i restauranten, med unntak av å bestille mat eller gå på toalettet. Mange restauranter har funnet en løsning på dette ved å tilby bordbestilling via mobil. Du bestiller og betaler fra mobilen og får alt brakt til bordet.

Dette kan avlaste litt på den jobben servitørene gjør, med tanke på å desinfisere områder folk har vært og ting de har tatt på. Noe som de allerede gjør hyppig fra før av.

Vi er i denne pandemien sammen og om vi ikke hjelper hverandre litt så vil vi forbli her en god stund til. Så hold avstand, vask hender jevnlig, ta kun på det du trenger og husk bunnbind.