Ta opp et lån for å følge restaurantdrømmen

Det er mange der ute som drømmer om sin helt egen restaurant. Hvem vet, kanskje det gjelder deg også? Da har du i så fall kommet til riktig sted, for her skal vi gi deg noen gode råd på veien.

Slik kommer du i gang

Det er viktig å ha økonomien på stell når man skal starte for seg selv, og det å starte en restaurant er mye dyrere enn hva mange tror. Men fortvil ikke, det er helt vanlig å ta opp et smålån for å komme i gang.

Du bør også være oppmerksom på at du kan gjøre gode avtaler med både utleier og underleverandører. Det er f.eks. ikke uvanlig at en husleier vil gi deg gratis husleie de første månedene mens du etablerer deg, eller at bryggerier gir deg en veldig god pris mot at du kun serverer øl fra deres bryggeri.

Du kan selvsagt også spare litt penger på å ha færrest mulig ansatte, og heller jobbe noen skift selv. Men husk at det er viktig å investere i en skikkelig god kokk – da det som regel er maten kundene kommer for, og ikke servicen. Når det er sagt er selvsagt god service også viktig, og godt betalte servitører yter bedre service enn de som får luselønn.

Det er med andre ord mye å tenke på når du skal åpne en restaurant. Men man kommer langt med stor lidenskap og enda større pågangsmot. Og husk at det har åpnet mange nye restauranter i Oslo under korona, så det er tydelig at markedet er stort.

Lag restaurantfølelsen hjemme med tapet

Nå i korona-tiden er det ikke lett å gå ut og spise. Er du en av dem som savner å spise på restaurant, eller oppdage en av hovedstadens nye restauranter? Fortvil ikke, med små grep kan du skape restaurantfølelsen hjemme. Vi anbefaler at du starter med en kul tapet på veggen.

Du kan enkelt sjekke ut utvalget hos Familietapeter.no, der finner du massevis av tapet med kule mønster, som kommer til å falle i smak hos hele familien.

Tapet er i vinden

For noen år siden skulle alle restaurantene være minimalistiske, men flere og flere restauranter bruker nå tapet på veggene. Hvis du innreder spisestuen din med en tapet vil du kunne gjenskape den samme følelsen hjemme.

Den splitter nye restauranten Frenchie har for eksempel en knallrød tapet på veggene, og flere nye restauranter vil nok også hoppe på trenden i tiden som kommer. For selv om vi preges av koronapandemien, har det dukket opp mange nye restauranter rundt omkring i Oslo.

Trenger du inspirasjon til spisestuen?

Hvis du trenger inspirasjon, og er litt usikker på hva slags tapet du skal velge, anbefaler vi at du søker inspirasjon på nett. Følg gjerne favorittrestaurantene dine på Instagram, eller lag et søk på Pinterest – og følg med på de siste trendene der. Det er mye inspirasjon å hente i disse sosiale mediene, og når du er ferdig med spisestuen din, kan du også dele bildene dine – slik at du kan inspirere andre. Det er gøy å se likerklikkene flomme inn når man har brukt tid og krefter på å pusse opp.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til. Vi håper du finner drømmetapeten, og klarer å gjenskape den gode restaurantfølelsen hjemme hos deg selv!

Restauranter under pandemien

Pandemien har påvirket restaurantbransjen noe voldsomt i 2020. De har måttet kutte ned på ansatte og åpningstider. Menyene ble endret til retter som egnet seg som take away. Ting har nå begynt å gå tilbake som før igjen, men ikke uten at enhver holder seg til strenge smittevernstiltak. Betalingene skjer fremdeles kontaktløs. Elektroniske løsninger som Vipps har blitt tatt mer i bruk. Ikke gå tom for strøm med din splitter nye iphone lader til mobilen.

Reservasjoner viktigere enn noen gang

Som følge av pandemien har bordreservasjoner blitt viktig. Alle gjester som spiser ute skal fortsatt holde en meters avstand for å forhindre smitte. Nå er det ikke mulig med hjemmekontor for alle som arbeider som servitør og kokker på restaurant. Restaurantbransjen er avhengig av gårdeiere, da det er dem de får sine ferske varer fra. Bare gårder som Nedre Foss Gård har hatt 1000 kanselleringer på en måned. Ikke bare påvirker pandemien restauranter, men også dem restaurantene får maten fra. Flere ønsker seg kontaktløs matlevering som er positivt under krisetider. Krisetiden viser til at det er viktig å ty til alternative løsninger for å kunne nå sine kunder. Dette for å sikre inntekter og for å unngå å måtte permittere ansatte. Mat vil vi alltid trenge for å overleve, derfor er det viktig å støtte dine lokale restauranter. Er de åpne for å ta i mot gjester i nærområdet? Bestill et bord da vel!

Restauranter i Bergen

Har du tenkt å ta deg en tur til Bergen snart? Da bør du lese videre, for her kommer alle de beste tipsene til turen!

Prøv norsk mat

Er du interessert i tradisjonsrik, norsk mat så bør du ta deg turen til Bryggeloftet og Stuene. Her finner du alt fra fiskesuppe til reinsdyrfilet. Du kan også ta deg turen til Pingvinen, der de hver torsdag serverer komle! De er også flinke på å servere andre gode norske retter i forbindelse med høytider og lignende.

Vegetarisk mat

Er du mer på den vegetariske siden så anbefaler vi deg å ta deg en tur på Kafé Spesial eller kanskje du heller er litt mer fysen på Pygmalion? De har begge et utvalg du kommer til å elske, det er vi sikre på. Er du veganer så kan du ta deg turen på Vegan Vacation, de har også et utrolig utvalg.

Det kan også være du finner noen rabattkoder https://www.nettavisen.no/rabattkode/ som du kan bruke på disse restaurantene!

Mat på farten

Hvis du bare er på en dagstur i Bergen kan vi anbefale deg å ta turen innom Fisketorget. Her kan du finne en rekke spennende og utrolig ferske retter som har god fisk i seg. Kanskje du vil ha et smørbrød eller kanskje du vil ha dagsfersk sushi? Dette er et sted vi anbefaler uansett.

Asiatisk mat

Det finnes enormt mye asiatisk mat i Bergen, med de vi tenker at vi skal anbefale deg er Arti Indisk og NawabS. De driver med indisk og pakistansk mat, så her er det bare å ta seg turen og kose seg. Det finnes også en rekke japanske restauranter, blant annet Sabrura, men du har også den populære koreanske restauranten Kogi.

Det som er sikkert er at du finner et stort og godt utvalg i Bergen. Du vil finne alt mellom himmel og jord! Det finnes jo selvsagt også en rekke kjeder og kebabsjapper du kan benytte deg av, men dette er det vi anbefaler!

Gode restauranter

I denne artikkelen skal vi snakke om hva en god restaurant er. Vi skal først og fremst gi noen eksempler på forskjellige typer restauranter.

Forskjellige typer

Den som kanskje alle sammen har hørt om er den typen restaurant som serverer fast-food, som for eksempel Burger King eller McDonalds. I høyere kretser så blir disse anerkjente som restauranter på lik linje med en bod som serverer saft på gaten. Dersom dette derimot høres ut som en morsom idé så er det bare å skaffe seg spiker og planker å kjøre på. Det vil derimot ikke si at du eier en restaurant, og poenget her er rett og slett at det er mer enn servering av mat og drikke som kreves for å drive en god restaurant.

Mat

Selvfølgelig så har maten en stor betydning for dette, men det holder for eksempel ikke alltid at maten smaker godt. Det telles ofte veldig mye at man server de riktige måltidene til de riktige menneskene. Det finnes for eksempel oppskrifter som krever andre typer ingredienser, og disse kan det også være dyrt å anskaffe. Uansett så er maten ikke nødvendigvis den største grunnen til at mennesker drar ut for å spise, men alt beveger seg rundt dette området.

Du har sikkert sett kjendis-kokker på fjernsyn som reiser rundt i verden og lærer opp forskjellige restauranter om hvordan man skal lage ordentlig mat Derfor er det altså veldig viktig at man har de riktige menneskene til å forberede og servere maten. En god restaurant har altså ferdigheter og mennesker som ryggraden sin. Uten et godt team så kommer vi aldri noen vei.

Atmosfære

Etter at dette har blitt ordnet så kan vi begynne å fokusere på de andre grunnene til at vi drar ut på restauranter. Det første vi skal vurdere er egentlig hva slags atmosfære vi ønsker å lage, spesielt fordi dette kommer til å bestemme hvilken kundegruppe vi kommer til å tiltrekke oss. Det er viktig for en god restaurant å vise frem eleganse og en behagelig atmosfære som kan virke veldig avslappende og samtidig livlig.

Husk at siden atmosfæren velger ut gjestene for oss, så er det viktig å velge en type som tiltrekker mennesker som er viktige. De beste restaurantene tiltrekker seg denne typen mennesker, fordi som sagt så handler det ikke alltid om maten. Noen ganger så handler det rett og slett om status og respekt. Det å dra på en restaurant som er anerkjent for maten sin kan være veldig godt, men det å dra på en restaurant som er anerkjent for å være eksklusiv er ofte enda viktigere for folk.

Tilgjengelighet

De beste restaurantene fokuserer heller på mindre kunder, og mer særpreget mat. Dette gir også en lengre venteliste for folk som har lyst til å reservere bord, noe som øker etterspørselen.

Kundesegmenter til restauranter

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hva et kundesegment er for noe, og hvorfor det er viktig å vite mer om dette når det gjelder alle slags bedrifter. Spesifikt skal vi her snakke om restauranter, hvilke forskjellige generelle typer som finnes og hvordan de tilpasser seg sine kundesegmenter. La oss se nærmere på dette.

Kundesegmenter

Et kundesegment kan også defineres som en målgruppe, men hva betyr dette egentlig? I bunn og grunn så er dette en viss gruppe mennesker som vi prøver å tilpasse oss i relasjon til tilbudte varer og tjenester. Variablene rundt disse segmentene kan vi bestemme selv, men de vanligste er alder, kjønn og inntekt. La oss ta et eksempel hvor vi ser på filmer fra for eksempel Disney. De fleste filmene som Disney lager er tilrettelagt for å bli sett på av barn. Dette er hovedfokuset deres, og da altså deres viktigste segment. Det som er interessant ved disse filmene er at de også legger inn vitser og situasjoner som også kan nytes av voksne, så de forstår hvem de lager filmene for, men legger også til innhold for andre mulige segmenter. La oss se nærmere på restauranter.

Typer restauranter

Det kan diskuteres hva som kan kalles en restaurant og ikke, men et eksempel kan være McDonalds. Kundesegmenter til McDonalds er delvis barn, men også voksne. Segmentet her er altså delt i både alder, men også interesser, livsstil og inntekt. Dersom man har mindre inntekt så er gir det mer mening at man tar seg en tur hit i stedet for et dyrere alternativ.

De restaurantene som har et litt mer kresent innhold finner ofte at de som besøker dem er litt eldre, roligere og også har mer penger å brenne på en koselig opplevelse. Noen restauranter tilbyr også forskjellige aktiviteter i tillegg til maten som de serverer. Her er segmentet ikke nødvendigvis delt etter inntekt, men i interesser. Denne type bedrift er derimot ikke hovedsakelig fokusert på maten de tilbyr, men på opplevelsen i sin helhet. Likevel vil de fleste kalle det en restaurant.

Viktig å vite ved åpning

Dersom du er interessert i å for eksempel starte noe eget så er det derfor veldig viktig å vite hvem kundene dine kommer til å bli. På denne måten så kan du tilpasse opplevelsen de får ut ifra deres behov og dermed også øke sjansen for å tilfredsstille behovet, men også for at kundene dine kommer tilbake. Dette krever jo selvsagt penger, men på nettet i dag kan du faktisk få et lån på dagen dersom man brenner for å få ting i gang. Kundene er hvor du kommer til å tjene pengene dine. Derfor er det viktig å gjøre alt i din makt for å øke kundeopplevelsen så mye som mulig. Helst bør du også ha god peiling på mat, og hvem som kan komme til å like det du vil servere. For så å innrette resten av opplevelsen til å passe inn til behovet.