Ta opp et lån for å følge restaurantdrømmen

Det er mange der ute som drømmer om sin helt egen restaurant. Hvem vet, kanskje det gjelder deg også? Da har du i så fall kommet til riktig sted, for her skal vi gi deg noen gode råd på veien.

Slik kommer du i gang

Det er viktig å ha økonomien på stell når man skal starte for seg selv, og det å starte en restaurant er mye dyrere enn hva mange tror. Men fortvil ikke, det er helt vanlig å ta opp et smålån for å komme i gang.

Du bør også være oppmerksom på at du kan gjøre gode avtaler med både utleier og underleverandører. Det er f.eks. ikke uvanlig at en husleier vil gi deg gratis husleie de første månedene mens du etablerer deg, eller at bryggerier gir deg en veldig god pris mot at du kun serverer øl fra deres bryggeri.

Du kan selvsagt også spare litt penger på å ha færrest mulig ansatte, og heller jobbe noen skift selv. Men husk at det er viktig å investere i en skikkelig god kokk – da det som regel er maten kundene kommer for, og ikke servicen. Når det er sagt er selvsagt god service også viktig, og godt betalte servitører yter bedre service enn de som får luselønn.

Det er med andre ord mye å tenke på når du skal åpne en restaurant. Men man kommer langt med stor lidenskap og enda større pågangsmot. Og husk at det har åpnet mange nye restauranter i Oslo under korona, så det er tydelig at markedet er stort.