Forskjellen på catering og restaurant

Skal du invitere med venner på utemiddag, har du kanskje noen preferanser. Du vil ta dem med på en opplevelse i kulinarisk mat i naturskjønne omgivelser, eller gjøre storbyen utrygg og starte på en gourmetrestaurant. Men, skal du pynte hagen din og invitere til hageparty, eller skal du ta hele gjengen med ut på restaurant? Hva er egentlig forskjellen på catering og restaurant?

Catering

De fleste har vært i et bryllup eller en barnedåp og fått servert de utroligste retter. Ofte har mor kokkelert på kjøkkenet, men enda oftere er maten kjøpt inn. Det kalles catering og er en tjeneste man kan bestille når det skal lages og serveres mer mat enn man har tid til å lage selv.

Det er som regel noen spesialiteter man kan få med catering:

  • Fingermat og tapas
  • Koldtbord
  • Varmretter
  • Dessert og kaker

Man flytter restauranten inn i sitt eget selskap. Det er ikke vanlig å spise på cateringrestaurant, da det er vanlig å velge ut lokale selv. De står for levering, servering og vask. Man kombinerer det slik man vil ha det, akkurat slik https://tibber.com/no/ anbefaler kundene sine å kombinere styring av hjemmets enheter for en lavere strømregning. De som lager cateringmat har relevant kompetanse.

Restaurant

Når det gjelder restauranter, bestiller man gjerne bord for opptil 2–10 personer. Man kan komme dit som nyforelsket eller dra med seg hele storfamilien. Restauranter defineres ofte ved at de følger et anerkjent kjøkken, for eksempel det franske kjøkkenet. Restauranten har sin egen chef eller kokk, som utvikler sine egne vrier på kjente eller mindre kjente retter. Kanskje kombinerer han fransk tradisjon med norske innslag.

En viktig del av restaurant tilbudet er det som kalles sommelier, vinkjenneren. Vinkjenneren kommer til bordet med anbefalinger til vin og drikke som passer til måltidene. Det kan være til hovedretten eller like gjerne til desserten.

Kokken på en restaurant har viderekommen kompetanse og praksis fra inn- og utland.