De beste restaurantmåltidene – verdt pengene?

Å spise på de aller beste restaurantene koster utvilsomt en del penger, men opplevelsen man får ved å spise på en innovativ Michelin-restaurant er også helt spesiell. Derfor kan det være verdt det å bruke de pengene som må til ved en viktig anledning, selv om det innebærer at man kanskje må låne noen penger på kort sikt. Gjennom et forbrukslån kan man sikre seg et enkelt lån uten sikkerhet og dermed ha penger tilgjengelig når behovet melder seg.

De beste restaurantene i Norge

I denne artikkelen skal vi fokusere på de aller flotteste restaurantene i Norge, de som har blitt belønnet med stjerne i den prestisjetunge Michelin-guiden. Bare ti restauranter i hele landet har én slik stjerne, og bare én, Re-Naa i Stavanger har to. Hva skal egentlig til for å få en Michelin-stjerne?

Michelin-guiden er i utgangspunktet en serie av guidebøker som publiseres av det kjente franske dekkselskapet Michelin. Bakgrunnen var å fortelle bilreisende hvor de kunne finne gode hoteller og restauranter langs veien, men over tid har guiden blitt noe av et fenomen, og minst like kjent som dekkene som det opprinnelig var meningen å profilere. Michelin-guiden regnes som den mest prestisjetunge rangeringen av restauranter og matopplevelser i hele verden.

Inspektørene

Representantene til Michelin, såkalte inspektører, reiser rundt “hemmelig” (sier ikke hva de driver med), og får måltider og utgifter betalt av Michelin. Det er svært viktig at inspektørene er anonyme og nøytrale, og at de ikke skal kunne bestikkes av restauranteierne eller snakke med journalister og andre anmeldere.

Feinschmeckere i Stavanger og Bergen

I følge Michelin-guiden er det altså Re-Naa i Stavanger, som ligger på Eilert Smiths Hotell, som er den beste restauranten i Norge og den eneste som er verdig to stjerner. Når du skal spise der, må du vanligvis bestille den fulle menyen, som består av 20 eller flere bittesmå smaksprøver. Prisen for herligheten er 2 400 kroner, pluss eventuelt vin til, som de fleste nok vil ønske seg. Litt avhengig av hva du går for, og hvor mye vin du må ha, vil vinen vanligvis koste omtrent like mye som maten. Med andre ord koster den totale opplevelsen på Norges beste restaurant rundt 5 000 kroner.

Et alternativ til Re-Naa kan være Bare Vestland i Bergen, som er en gourmet-restaurant som satser litt mer på det vi kan gjenkjenne som hverdagsmat. De er nemlig særlig kjent for å servere burgere og blåskjell av ypperste kvalitet. Her kan du faktisk slippe unna med et par hundrelapper for bare å smake litt, eller en 6-retters for 695. Dette er med andre ord et betydelig rimeligere alternativ.

Forbrukslån kan være løsningen

Uansett kan det være deilig å smake noen av disse ekstraordinære måltidene uten å spinke å spare først. Det er der forbrukslån kommer inn, for selv du som ikke har hytte og båt å sette i pant kan få tilgang på lån. På nettet kan du også finne informasjon om betingelsene til ulike långivere, og finne det som passer aller best for deg.